Commercieel versus authentiek

Commercieel versus authentiek, barbaars versus romantisch. Ik ga de plekken waar barbaren komen vergelijken met de plekken waar romantici komen.

Snoepwinkels
Waar de barbaren naar één van de vele filialen van de Jamin gaan, gaan de romantici naar bijvoorbeeld het Oud Hollandsch Snoepwinkeltje in de Jordaan.

snoep fotos

Bij de Jamin draait het vooral om zelfbediening. De prijzen staan vermeld bij al het snoepgoed. Hoe sneller alles gaat hoe beter. Bij de Jamin wordt voornamelijk Amerikaans snoep verkocht. Niks hier is authentiek, Jamin is een echte commerciële snoepwinkel.

Bij het Oud Hollandsch Snoepwinkeltje wordt je bediend door de eigenaresse van de winkel. De klanten denken rustig na over wat ze willen en vragen tussendoor hoeveel hun zakje snoep nu kost. Daar staat de tijd stil. Het Oud Hollandsch snoepwinkeltje is een typisch voorbeeld van authenticiteit.

 

Technologie
Waar de barbaren zijn van de allernieuwste technologie, zijn de romantici wat ouderwetser.

technologie fotos

Hoewel het gebouw waarin de Apple Store zich bevindt er eerder romantisch uitziet, is de binnenkant strak en efficiënt ingericht. Het zal niet moeilijk zijn om hier te vinden wat je zoekt. Overal in de winkel staan medewerkers, zodat je zo snel mogelijk geholpen kunt worden. In de Apple Store verkopen ze alleen de allernieuwste modellen van hun producten, gericht op de barbaren in de wereld.

De romantici vinden de nieuwste technologie niet belangrijk en richten zich liever op de wat oudere en authentieke dingen. Zoals bijvoorbeeld de platenwinkel Concerto. Een platenwinkel is niet een plek waar je even snel langs gaat. Hoewel de platen op alfabetische volgorde staan, kan het even duren voor je de plaat waar je naar op zoek bent gevonden hebt. De klanten daar vinden het juist lekker om rustig alle platen te bekijken, luisterend naar de muziek die zich op de achtergrond afspeelt.

 

Kleding
Waar de barbaren eerder naar commerciële kledingwinkels als Forever 21 gaan, gaan de romantici eerder naar vintage winkeltjes als Bij Ons Vintage.

kleding fotos

Bij de Forever 21 verkopen ze kleding van een vrij slechte kwaliteit, waardoor het zo goedkoop is. Het pand is modern, net zoals de binnenkant. De kleren passen bij de smaak van de barbaren van deze tijd. Ook de indeling van de winkel sluit aan bij de idealen van de barbaar. Het is zo efficiënt mogelijk ingericht en alles is duidelijk in zicht. Er zijn alleen maar roltrappen, zodat je snel en zonder inspanning van boven naar beneden kunt gaan.

Bij Ons Vintage is een tweedehands winkeltje vol met authentieke kledingstukken. De kleding van Bij Ons Vintage is van een goede kwaliteit, aangezien ze al lang mee gaan en er nog steeds goed uitzien. Van veel kleren is er maar één stuk verkrijgbaar, waardoor je één van de weinigen zal zijn die ermee rondloopt. Dit in tegenstelling tot de kleding van de commerciële winkels, waar iedereen mee rondloopt. In Bij Ons Vintage heerst een relaxte sfeer, de klanten gaan rustig alle kledingstukken af totdat ze iets vinden wat ze willen hebben.

 

 

Geschreven door:  Sarai Rübsaam

Bronnen:
Jamin foto
Oud Hollandsch Snoepwinkeltje foto
Concerto foto
Apple Store foto
Bij Ons Vintage foto
Forever 21 foto

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s