Hoe romantisch ben jij?

Bij romantiek denken de meeste mensen meteen aan liefde. Je wordt bestempeld als ‘’romantisch’’ als je je partner wel eens verrast met een bloemetje met een lief kaartje eraan, een zelf bereid diner met kaarslicht of een spontane verassing. Natuurlijk zijn dit romantische uitingen, maar de romantiek gaat veel dieper dan dat. Als je wilt weten of jij diep van binnen toch een romanticus bent, lees dan vooral verder!

Ben jij over het algemeen een optimistisch persoon? Is het glas bij jou altijd halfvol en geloof je in het goede van de mens en van de wereld? Dan heb jij toch al een beetje romantiek in je! Het romantische mensbeeld gaat namelijk in essentie om het zien van het goede en unieke in ieder mens.

Wanneer je vaak denkt met je gevoel en met je hart ben je ook romantisch. Als jij vaker beslissingen maakt op basis van onderbuik gevoel dan dat jij rationeel beslissingen maakt, heb je een romantisch denkbeeld.

Tot slot kun je aan je uiterlijkheden ook zien hoe romantisch je nou eigenlijk bent. Zoals je al gemerkt hebt, hebben veel romantische eigenschappen met gevoel te maken. Dit kun je bewust of ongemerkt uitten in jouw levens- en kleding stijl. Volg jij altijd blindelings de laatste trends of probeer je jezelf uit te drukken met je kledingstijl? Hipsters zijn bijvoorbeeld de laatste vorm van een romantische kledingstijl, omdat zij de laatste trends vermijden en hun kleding uitkiezen op basis van waar zij zich zelf fijn in voelen. Maar ook met een duistere gothic stijl kom je niet om de romantiek heen, je drukt je emoties daar immers ook mee uit.

 

Weet jij ondertussen al of je een romanticus bent of niet? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door: Melissa Wortel

Bronnen:

Hans Kennepohl (maart 2014)  ”We zijn nog nooit zo romantisch geweest”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s